Wild vände tremålsunderläge till 10-7 mot Canucks i rekordmatch

I en match som kommer att gå till Minnesota Wilds historia gjorde Joel Eriksson Ek och Kirill Kaprizov i Minnesota Wild Tröja ett hattrick och sex poäng vardera när Wild hämtade upp ett tre-målsunderläge och besegrade ligaledande Vancouver Canucks med 10-7.

Canucks utnyttjade ett misstag av Wilds målvakt och gjorde två mål under de första 15 minuterna för att ta ledningen. I den andra perioden gick det dock sämre. Zuccarellos sena 5-mot-3-mål satte fart på Wilds offensiv, som exploderade med rekordfart i den tredje perioden.

Eriksson Ek och Kaprizov var ostoppbara och gjorde mål i både power play och numerärt överläge och gav Wild en överlägsen ledning. Trots Millers hattrick kämpade Canucks med utvisningar och defensiva misstag, vilket gjorde det möjligt för Minnesota att göra sex raka mål på bara 5:45, den snabbaste National Hockey League-run på 25 år.

Wilds offensiva våg slog följande rekord: flest gjorda mål i en enskild match (10), flest gjorda mål i en period (7 i den tredje) och snabbaste segersviten på fyra matcher (2:17). Marc-Andre Fleury, som ersatte Filip Gustavsson i målet, spelade en nyckelroll för att säkra segern och stängde ute Canucks efter att de gjort ett målvaktsbyte.

För Canucks visade förlusten på hål i försvaret och konsekvenserna av odisciplin. Vancouvers sju utvisningar kostade dem dyrt, trots en fantastisk prestation av Miller i en Ishockey Tröjor.

Den här anmärkningsvärda segern från underläge var en enorm moralhöjare för Wild. Coach Hines berömde sitt lags orubbliga engagemang för spelet trots att de tidigt hamnade i underläge, medan Eriksson Ek betonade vikten av att behålla en positiv inställning.